dissabte, 24 d’octubre del 2009

La cara dura de les Mútues Privades

Fan una publicitat molt suggerent i també molt agressiva: "són les dues de la matinada i la meva dona s'ha posat de part; què faig ?", i de seguida es veu que l'atenen molt bé en un Hospital d'una Mútua i (sobretot) no han de compartir habitació amb ningú. Perquè trucar a les Emergències Mèdiques (Ambulància) i anar a un Hospital públic, això ni se'ls hi ha passat pel cap (segons veiem en l'anunci de TV).
Però al final, tot s'acava sabent, i el que et venen com un "servei d'assegurança sanitària integral" resulta que és una pura activitat comercial, un negoci, amb ànim de lucre.
Es el que li ha passat a Jesús Pérez a qui ja tenien en el quiròfan d'una clínica de Sanitas, amb anestèsia i intravenosa a punt d'operar-lo d'un ull. Però Sanitas se n'adona que li han retornat un rebut de 166 euros, i sense manies, l'aixequen de la taula d'operacions i l'envien a casa, cec d'un ull i encara grogui per l'anestèsia. Les mútues privades son així, desacomplexades, amb esperit empresarial, que el negoci es el negoci. I el Govern els hi permet fer anuncis on desprestigien la sanitat pública i on fan publicitat enganyosa. I la Consellera es gasta milers d'euros en informes per saber si la imitació que li fan en el "Polònia", la perjudica o no...

1 comentari:

Vicenç Bon ha dit...

Tens molt més que raó. La crítica a la sanitat pública sovint és equivocada i falsa, ja que ofereix un bon servei en bons hospitals i amb molt bons professionals, en general. Caldria anar per Espanya i veure com estan les coses.